Apa Yang Perempuan Tak Tahu Pasal Lelaki??

Posted: January 13, 2011 in MY LIFE

credited for actual writer : aq juz nk kongsi.. ^^

 

Happy weekend gentlemen and gedik girls sekalian.

Hari ni, erm. Bosan gila ah. Bangun-bangun, aku terus rasa macam sakit perut gila. Terus pergi tandas. Tak tau la sebab makan kat Warna Warni Aidilfitri Micet semalam atau apa. Tapi perut memang sakit. Masa aku lepak-lepak dalam tandas tu, aku terus teringat soalan-soalan pelik di email dan formspring aku.

So, aku terfikir untuk buat entri yang based on soalan-soalan formspring dan email. Dan YA. Semuanya berkisar tentang diri gadis-gadis yang tengah runsing pasal kekasih dia. Alah. Sibuk pula dia dengan kekasih. Kahwin terus kan mudah.

Okay. Lets start;

Lelaki bercakap macam keling. Dulu dia kata dia akan tunggu aku sampai bila-bila. Tapi sekarang, dia dah couple dengan girl lain. Maybe sebab girl tu lawa. Tapi, dulu pun aku suka dia. Cuma aku tak berapa yakin aku suka dia atau tak. Persoalannya, kenapa lelaki bercakap macam keling?
Eh, kenapa nak salahkan lelaki dalam hal ni. Lelaki tu cakap nak tunggu. Tapi macam ayat “Quitters never win, winners never quit. But those who never win and never quit are idiots”.

Macam mana kalau si lelaki tu dok tunggu-tunggu and tunggu, then tiba-tiba, kau couple dengan lelaki lain. Kesian dia dok tunggu taw. Tapi awek dia sekarang ni comel ke. Bertuahnya dia. Geram pula I.

And now you menyesalkan? Siapa suruh you jual mahal sangat. Hargai someone yang suka kat kita.

I benci bf I. Bila date, dia mesti datang lambat. Perangai pun kadang-kadang tak senonoh. Kalau jumpa perempuan, mesti pandang-pandang usha-usha. Kalau dia kantoi dengan i yang dia pandang perempuan lain, boleh pula dia sengih-sengih je. Tapi I sayang dia. Kenapa eyh?
Yaa. Tu sebab aku cakap Mr Right or Prince Charming or apa-apalah yang tersenarai dalam list korang (girls) adalah tak berguna. Tak payah nak sibuk-sibuk buat list “Ciri-ciri lelaki idalam aku” sebab sekali kau dah couple kahwin, semua ciri-ciri tu hanya jadi sampah sarap je.

Pasal lelaki suka pandang perempuan lain even dah ada awek pula, well, aku rasa memang normal lah kot. Tapi biasanya flirt paling terbaik adalah di hadapan orang yang kita sayang. Sebab masa tu lah kita boleh tengok orang yang kita sayang tu jealous. Lelaki suka tau tengok awek dia jealous sebab tu tanda sayang. (Geli sial aku dok ulang perkataan sayang tu dari tadi). Sebab tu lah perempuan tak boleh ada ego tinggi. Kalau jealous tu, cakap je yang kau jealous. Tak payah nak kumpul ego. Mengada-ngada.

Saya jumpa video-vidoe tak senonoh kat dalam handphone bf. Eeeiiuuu tak senonohnya dia.
Eley, macam la kau tak pernah tengok benda-benda tak senonoh. HAHA.

Kenapa bila perempuan baik dengan lelaki, lelaki akan perasan yang perempuan suka kat dia? Kenapa?



Banyak betul kenapa kau. Actually, bukan lelaki perasan. Tapi memang… tapi… tapi you know. Lelaki kan dah limited. Sedikit sebanyak memang ada punyalah yang suka. Lagi pun, lelaki dah kenal dengan konsep lelaki dan perempuan tak akan ada istilah kawan baik.

I suka kat sorang lelaki ni. Tapi i segan lah nak mulakan perbualan dengan dia. I selalu jalan depan dia. Tapi dia tak pernah pun tegur I. Dengan perempuan lain, relax je dia borak-borak.
Aku rasa lelaki tu suka kat kau tu. Lelaki biasanya segan gila bila dekat dengan perempuan yang dia suka. Tak pun, kau tak cukup comel kot. Tapi kan, cuba kau jalan depan aku. Mana la tau kot-kot aku tegur.

Boyfriend I jealous gila bila i lepak-lepak dengan kawan baik i (lelaki). Tapi I memang dah biasa keluar berdua dengan kawan baik i tu. Boyf I pula boleh kata i curang kat dia.
Secara logicnya, bf you tak ada hak langsung nak jealous. Tapi secara moralnya, dia memang ada hak nak jealous. You pun tau kan, lelaki tak akan keluar and belanja and beli barang-barang untuk perempuan kalau dia tak suka perempuan tu. So, i rasa kawan baik you tu suka kat you.

I rasa boyfriend I gay. Hari tu masa dia jalan-jalan dengan I kat mall, dia jumpa kawan dia and terus raba punggung kawan dia tu omg omg. Kecewa gila!
Banyak betul aku jumpa keyword dari google yang macam “Adakah BF I gay?”. Aku rasa ramai awek-awek di luar sana salah faham. Kalau you all nak tahu, lelaki ni pelik-pelik sikit. Jumpa member then raba-raba memang dah biasa. Sama la macam perempuan yang pegang tangan. Lelaki tak nak pegang tangan tau. Dia nak pegang benda lain. Adil la tu. Tapi yang you kecewa kenapa? You kecewa dia raba lelaki dan bukan raba perempuan? Ish ish ish.

Salam. I sekarang dalam dilema. Tak tahu nak pilih lelaki yang mana satu. ‘A’ kaye, pandai dan hendsem. Kalau pergi mana-mana, mesti die ada belikan i something. B pula, biasa-biasa je. Tapi i rasa yang i suka kat B lebih. Tapi terjamin ke masa depan i kalau i dengan B?
Tak terjamin. You kahwin dengan B, you akan merana. Sebab semua kebahagiaan terletak pada duit. Tak ada duit tak akan happy. So, kahwin lah dengan si A yang banyak duit. Lagi pun, normal lah. Ada duit, you pun dia boleh beli. Selepas dia dah beli you, masa depan you pun carah. Yeah, realistik kan?

Okay-okay. Sorry. Actually, go for the B. Bukan sebab dia tak kaya atau apa. Tapi sebab you lagi suka B.

Kebanyakkan perempuan tengok duit dalam memilih pak we. So, kalau a girl tu tinggalkan someone just semata-mata kerana lelaki lain yang lagi kaya, maka perempuan tu dalam big problem. Why? Sebab jangan terkejut bila lelaki tinggalkan korang kerana lelaki tu jumpa perempuan yang lagi cantik. Perempuan pilih based on duit. Lelaki pilih based on kecantikan. Adil kan?

Perempuan mungkin akan cakap “I perempuan cantik. Lawa. Mesti lah high maintanance. So, i layak dapat lelaki kaya.”. Then lelaki akan balas. “Aku kaya. Aku kerja keras untuk dapatkan banyak duit. So aku deserve perempuan cantik. Jangan salahkan aku kalau aku tinggalkan kau bila aku jumpa perempuan lagi cantik dari kau. ” Again, adil kan?


Aku ada seorang kawan ni.. Dia main kayu 3 dengan bf dia and slepas kantoi, bf dia minx clash. So skang aku berkawan rapat dengan ex-bf ni. Tapi hari tu ex-bf dia, call aku cakap kawan aku ni buruk2kan aku kat ex bf dia. Aku rasa dia jeles kot. Tp sapa suh curang..ape ko rasa

Aku rasa kau patut tacle ex bf kawan kau tu.

Aku (perempuan) selalu bergaduh dengan sorang lelaki ni. Aku suka gak dia sebenarnya. Tapi ego aku tinggi. Tapi kan stiap kali gaduh je, mesti akan ada orang cakap “Asyik gadoh je, kahwin kang baru tau”. Kenapa orang suka cakap macam tu?
Sebab, orang yang dah kahwin, dia gaduh masa siang je. Tengah-tengah malam masa nak tidur tu, berbaik le.

Okay dah bye

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s