TELATAH SUAMI SI PROGRAMMER.. hahaha~

Posted: February 25, 2011 in MY LIFE

Sebelum anda memutuskan untuk berkahwin dengan seorang “programmer”, anda perlu pikir dengan semasak-masaknya dulu sebelum anda menyesal dikemudian hari.

Ini adalah contoh daripada seorang hamba Allah yang mengadu pada mengenai hubungan dia dan si suami, seorang programmer setiap hari………………

Suami: (Setelah balik lewat dari pejabat) “Selamat malam sayang, sekarang saya logged in.”
Isteri: Abang ada beli tak barang yang saya pesan tadi?

Suami: Bad command or filename.

Isteri: Tapi kan ke saya dah call abang pagi tadi kat pejabat suruh abang beli!
Suami: Errorneous syntax. Abort?

Isteri: Ish. Abang nih, takkan itu pon tak ingat? Hahaa….. Abang kata tadi dalam telefon nak beli tv? Mana dia?
Suami: Variable not found…

Isteri: Abang nih memang tak bole harap la. Bak kad kredit abang. biar saya pergi belikan dan shopping barang dapur sekali.
Suami: Sharing Violation. Access denied…

Isteri: Abang ni tak sayang saya ke? abang lebih sayang komputer abang tu dari saya. Saya tak tahan la kalau macam ni selalu.
Suami: Too many parameters…

Isteri: Saya menyesal pilih abang sebagai suami saya. Harapkan muka je hensem.
Suami: Data type mismatch.

Isteri: Abang nih memang betul-betul tak berguna la.
Suami: It’s by Default.

Isteri: Macamana pula dengan gaji abang?
Suami: File in use … Try later.

Isteri: Kalau begitu, apa peranan saya disisi abang sebagai isteri?
Suami: Unknown Virus.

Comments
  1. arnabsaira92 says:

    hahahhahhaha…ni kisah masa depan hg k zaim???

    • Zaim Nagase says:

      eh.. xdak ehhh… aku multimedia.. kurang skit programming neh.. hahhaa.. tp ada gak sikit2.. :p
      namun begitu~ cewahh.. haha.. aku msok teater n seni gak.. so, maseh waras.. hehehe

  2. Zaim Nagase says:

    ehh.. aku x pnh tlibat teater pon sblom neh.. cg shahrin mende.. huhu😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s